Medans vi faller

”Jag lever livet i periferin av en ihoprullad femhundrakronorssedel, jag e slav under min egen produkt. Och väktarn, han kanske mådde dåligt när han blev rånad…Men knulla hans mamma, jag har gått på tre fucking begravningar på en månad!”

 

Sebastian Stakset är en av frontfigurerna i Sveriges mest kända gangster-rap grupp Kartellen. Han har varit kriminell sedan unga år och suttit 5 år i fängelse, men idag är han mest känd för sin musik. Nu jobbar han på Fryshuset och har lagt droger och kriminalitet bakom sig. Medans vi faller är Sebbes debut som skådespelare och manusförfattare och ett samarbete med Fryshuset/Lugna gatans projekt Skriv dig fri.

Pjäsen handlar om en mycket mörk period i Sebbes liv, när han satt häktad och när han satt på kåken. Hans dåvarande flickvän var en ung narkoman med den svåraste bakgrund man kan tänka sig. Två unga människor som sjunker men bara har varandra att hålla sig fast vid. Tyvärr är det en sann historia.

Medans vi faller är ett vittnesmål från ett undangömt Sverige. Ett Sverige som de flesta blundar för eller inte ens känner till. En rak, ärlig självupplevd berättelse utan skyddsnät. En samhällspolitisk skrevspark.

 

Ulf Stenberg, Teater Fryshusets regissör om föreställningen:

– Jag har aldrig läst en så rå, ärlig och samtidigt poetisk uppväxtskildring kantad av kaos. Hade jag gått igenom samma sak hade jag också blivit kriminell som fan. Det tror jag kan vara viktigt att förstå.